Bogdan Ion, EY România: Bucureştiul nu mai este centrul investiţiilor străine. Tot mai mulţi investitori străini se uită în ţară mai mult

Autor: Răzvan Botea 16.06.2021

Bogdan Ion, country managing partner EY România şi COO al EY Europa Centrală şi de Est şi Asia  Centrală, a spus, în cadrul evenimentului EY Attractivness Survey Romania 2021, organizat împreună cu ZF, că Bucureştiul nu mai este centrul investiţiilor străine şi că din ce în ce mai mulţi investitori străini se uită la alte zone din ţară.

„Bucureştiul nu mai este centrul investiţiilor străine. Tot mai mulţi investitori străini se uită în ţară mai mult. Contraintuitiv poate, investitorii străini nu sunt atât de interesaţi de diferitele stimulente financiare. Cu toate acestea, această facilitate reprezintă un mecanism-cheie de dezvoltare”, a spus Bogdan Ion.

Ce a mai spus Bogdan Ion:

Doar e-commerce, logistica şi sectorul medical au înregistrat creşteri importante în materie de ISD. În România, partea de software, IT, electronice au atras cel mai mare volum de Investiţi străine directe (ISD).

Dacă vorbim de ce îi interesează pe investitorii străini când se uită la România avem sistemul fiscal, infrastructura şi strategia de managementul crizei în contextul pandemiei. La nivel european, primele trei criterii sunt stabilitatea socială şi politică, forţa de muncă şi infrastructura.

Vedeţi declaraţiile complete ale speakerilor în ediţiile viitoare ale Ziarului Financiar.