Murat Buyukerk, şeful producătorului de electrocasnice Arctic: Vrem să investim în mai multe fabrici în România în viitor

Autor: Răzvan Botea 16.06.2021

Murat Buyukerk, CEO-ul Arctic, producător de electrocasnice cu două fabrici în România, în judeţul Dâmboviţa, a spus, în cadrul evenimentului EY  Attractivness Survey Romania 2021, organizat cu ajutorul ZF, că planurile de viitor ale companiei includ investiţii în mai multe fabrici din România.

„România este a doua cea mai mare investiţie a grupului nostru, după Turcia, şi de asemenea este a doua cea mai mare piaţă. Am ales România să fie centru de producţie şi avem două fabrici, unde lucrează 5.500 de persoane. Avem 3 branduri în România: Grundig, Beko şi Arctic şi vrem să investim în viitor în mai multe fabrici în România”, a spus el în cadrul videoconferinţei.

„Am investit în ultimii 3 ani în fabrica din Ulmi şi într-un an vom dubla producţia, de la 1 milion de unităţi la aproximativ 2 milioane de unităţi.”

Arctic are în România două fabrici, una de frigidere la Găeşti şi o alta de maşini de spălat la Ulmi, ambele în judeţul Dâmboviţa