Banca eleveţiană Credit Suisse a pregătit primele cereri de despăgubire pentru pierderile legate de prăbuşirea grupul financiar Greensil Capital

Autor: Mircea Nica 17.06.2021

Banca elveţiană Credit Suisse şi-a pregătit primele cereri de despăgubire pentru pierderile rezultate din fondurile sale de 10 mld. de dolari legate de grupul financiar Greensill Capital, care s-a prăbuşit în prima jumătate a anului, conform Financial Times. Credit Suisse încearcă să recupereze miliarde de dolari datorate grupului de fonduri financiare din lanţul de aprovizionare, care a fost forţat să se închidă în luna martie. Banca a început procesul de solicitare a despăgubirilor aferente, în principal de la grupul japonez Tokio Marine, susţin persoane citate din Financial Times.

„Deşi este politica noastră generală să nu comentăm relaţiile individuale ale deţinătorilor de poliţe sau termenii politicii, în prezent nu anticipăm niciun impact semnificativ asupra situaţiei noastre financiare pentru anul fiscal 2021 sau pentru anii următori“, au declarat reprezentanţii asigurătorului Tokio Marine. Greensill Capital a fost principalul creditor al companiilor deţinute de Sanjeev Gupta, şeful Liberty Steel, din care face parte şi combinatul Sidex Galaţi.