Un milion de lei pentru studiul de fezabilitate al centurii ocolitoare Azuga-Buşteni

Autor: Daniel Lazar 16.06.2021

Contractul pentru Servicii de elaborare a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Variantă Ocolitoare Azuga-Buşteni“, în valoare de de 999.600 lei (fără TVA), fonduri asigurate din bugetul Consiliului Judeţean Prahova, a fost semnat astăzi de către preşedintele instituţiei, Iulian Dumitrescu. Vor fi analizate două variante de drum ocolitor, ambele având o lungime de aproximativ 8-9 kilometri, durata de finalizare a studiului fiind de 90 de zile, acesta urmând a fi realizat de către firma prahoveană Irimat Cons.

„După terminarea studiului de fezabilitate vom trece imediat la licitaţia execuţiei drumului. În perioada următoare, vom contracta şi studiile de fezabilitate pentru variantele ocolitoare Mizil, Păuleşti, Comarnic, Băneşti-Valea Doftanei”, a declarat Iulian Dumitrescu.

Prin realizarea acestei centuri ocolitoare sunt vizate reducerea semnificativă a timpului de deplasare, scăderea noxelor şi mărirea siguranţei circulaţiei. În scopul descongestionării traficului de pe Valea Prahovei, sunt supuse analizei executarea de lucrări de drum, poduri şi pasaje peste cursul de apă al râului Prahova şi afluenţilor acestuia, dar şi lucrări de consolidare şi protecţie împotriva căderii stâncilor.

Studiul de Fezabilitate pentru varianta ocolitoare Azuga-Buşteni va fi realizat de firma prahoveană Irimat Cons.