EY Attractivness Survey Romania 2021. Investitorii străini au apetit de a investi în România, însă este nevoie de infrastructură de toate felurile, investiţii care să creeze valoare adăugată în ţară şi o voce unică a mediului de afaceri. Doi din trei investitori vor să investească în România în următoarele 12 luni

Autor: Răzvan Botea 17.06.2021

♦ Cele mai fierbinţi sectoare pentru investiţiile străine sunt logistica şi industria manufacturieră.

Studiul EY Attractivness Survey Romania 2021, care sondează opiniile investitorilor străini cu privire la investiţiile în România, arată că România a reintrat pe radarul investiţiilor străine în 2021. Bogdan Ion, country managing partner EY România şi COO al EY Europa Centrală şi de Est şi Asia  Centrală, a spus că principalele criterii la care se uită investitorii pentru România sunt legate de infrastructură şi sistemul fiscal.

„Dacă vorbim de ce îi interesează pe investitorii străini când se uită la România avem sistemul fiscal, infrastructura şi strategia de managementul crizei în contextul pandemiei. La nivel european, primele trei criterii sunt stabilitatea socială şi politică, forţa de muncă şi infrastructura”, a spus el în cadrul evenimentului organizat de EY cu sprijinul platformelor media ale Ziarului Financiar.

În opinia lui Steven von Groningen, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank România, mediul de afaceri din România are nevoie şi de o voce unică pentru comunicarea cu autorităţile.