EY Attractiveness Survey Romania 2021. Investitorii străini îşi îndreaptă ochii spre oraşele mari şi mijlocii. Administraţiile locale trebuie să dea mâna cu mediul de afaceri şi mediul universitar pentru a atrage investiţii

Autor: Răzvan Botea 18.06.2021

Investitorii străini se uită din ce în ce mai mult către oraşele mari şi mijlocii din ţară, arată ultimul sondaj al EY  privind atractivitatea României din perspectiva inves­titorilor străini. Administraţiile locale pot să crească atractivitatea oraşelor prin cooperarea cu mediul privat şi mediul universitar, dar şi prin dezvoltarea învăţământului dual, pentru pregătirea forţei de muncă calificate, este una dintre concluziile evenimentului de prezentare a studiului EY Attractiveness Survey Romania 2021, organizat cu sprijinul media al Ziarului Financiar.

„Potrivit sondajului nostru, mulţi dintre investitori nu se mai uită la Bucureşti ca fiind principalul centru de investiţii, cum a fost pentru ultimii 5-6 ani. Mulţi dintre ei se orientează din ce în ce mai mult către regiunea de vest a României“, a spus, în cadrul evenimentului, Cristian Cârstoiu, partener, Chief Innovation Officer, EY România.