Antreprenori locali. Dragoş Petrescu, City Grill: Am adus în grup două branduri noi, am cumpărat 49% din Maison des Crepes şi din Aubergine. După deschiderea din mai a sectorului HoReCa, vânzările grupului au ajuns undeva la 70% faţă de nivelul etalon din 2019

Autor: Cristina Roşca 18.06.2021

♦ City Grill deţine în prezent 16 restaurante şi patru bucătării de tip cloud kitchen destinate livrărilor ♦ Totodată, grupul a preluat şi 49% din restaurantul Aubergine din centrul vechi şi vrea să mai deschidă încă unul în zona Charles de Gaulle.

City Grill, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe pia­ţa restaurantelor din Ro­mâ­nia, a preluat pa­che­te mino­ri­tare (49%) în do­uă afaceri din do­me­niul restauran­te­lor, mai exact în cadrul Maison des Crepes şi din Auber­gine. Investiţia totală este de 1 milion de euro.

Pentru Maison des Crepes, care are în prezent cinci localuri deţi­nu­te de fondatorul Valentin Stru­ga­ru, pla­nul este de dezvoltare rapidă în franciză. „Vrem 30 de res­taurante în trei ani, cu o medie de zece unităţi pe an. Pentru un astfel de local e ne­voie de o investiţie de 30.000-50.000 de euro, fiind vorba de o bu­că­tărie sim­plă, bazată pe clă­tite, atât dulci, cât şi să­ra­te.

Spre compa­ra­ţie, un restau­rant City Grill costă 200.000-300.000 de euro pentru a fi des­chis“, spune Dragoş Petrescu, fonda­to­rul gru­pului City Grill.

Pentru a prelua 49% din brandul Maison des Crepes, grupul City Grill a plătit 500.000 de euro, sumă ce include şi cashout-ul antreprenorului şi suma necesară investiţiilor iniţiale în procesul de francizare.

Aceeaşi sumă a fost necesară pentru aducerea Aubergine în grup.

Sub acest brand există un singur restaurant, în centrul istoric al Bucureştiului, fondat şi condus şi acum de antreprenorul Ronen Mery.

Pentru acest brand va fi deschisă o a doua unitate în zona Charles de Gaulle.

City Grill deţine în prezent 16 restaurante şi patru bucătării de tip cloud kitchen destinate livrărilor.