Spaniolii de la Duro Felguera iau poziţie în scandalul centralei de la Iernut, o investiţie de 269 mil. euro: Partea noastră era 98% gata. Ne rezervăm dreptul de a da în judecată Romgaz, dar încă sperăm într-un acord

Autor: Roxana Petrescu 22.06.2021

♦ De trei luni, proiectul centralei de la Iernut a Romgaz bate pasul pe loc, în contextul în care beneficiarul nu a ajuns la o înţelegere cu consorţiul proiectului deja realizat în proporţie de 94%. Începută în 2016 şi având ca termen de finalizare 2019, centrala de la Iernut oglindeşte incapacitatea statului român de a gestiona proiecte energetice majore.

„Consorţiul a înregistrat un progres de 94% până în prezent şi Duro Felguera de 98%. Consorţiul îşi susţine dorinţa de a finaliza executarea completă a lucrărilor, având în vedere că eventuala reziliere anticipată a contractului de către client nu respectă termenii şi condiţiile contractuale, şi îşi rezervă dreptul de a demara acţiunile legale în apărarea intereselor sale“, spun spaniolii de la Duro Felguera într-o comunicare oficială transmisă Comisiei Naţionale de Valori Mobiliare din Spania.

Documentul vine după ce vinerea trecută la 21:30 Romgaz şi-a anunţat investitorii că a decis rezilierea definitivă a contractului privind construcţia centralei de la Iernut, după aproape 3 luni de negocieri sterile cu consorţiul de contractori format din spaniolii de la Duro Felguera şi Romelectro, companie locală.