Mustafa Tiftikcioğlu, bancher specializat pe managementul riscului, a primit avizul BNR pentru a prelua conducerea Garanti BBVA România

Autor: Roxana Rosu 22.06.2021

Banca Naţională a României a avizat numirea lui Mustafa Tiftikcioğlu în funcţia de CEO al Garanti BBVA România, în locul lui Ufuk Tandoğan, care îşi încheie mandatul, după 9 ani la conducerea băncii.

Noul CEO are experienţă în Managementul Riscului de Credit Comercial şi Corporate, precum şi în Finanţare de Proiecte, Achiziţii şi Finanţari Structurate. Mustafa Tiftikcioğlu face parte din echipa Garanti BBVA Turcia (TGB) de aproape 20 de ani.

Anterior, el a condus Departamentul de Wholesale Risk din cadrul TGB, responsabil de gestionarea structurii de risc de credit, calitatea şi performanţa portofoliului corporate şi evaluarea strategiilor de risc.

“Sistemul bancar se îndreaptă spre o nouă eră, alimentată de transformare digitală accelerată şi de sustenabilitate. Am toată convingerea că alături de echipa dedicată de profesionişti ai băncii vom consolida activele, reputaţia şi poziţia pe piaţă a Garanti BBVA. Activitatea noastra este centrată pe clienţi şi vom continua să îi sprijinim pentru a-şi realiza obiectivele şi a-şi îndeplini visurile”, a declarat Mustafa Tiftikcioğlu, CEO Garanti BBVA Romania.

Mustafa Tiftikcioğlu s-a născut în 1969 şi are o diplomă de licenţă în inginerie industrială de la Universitatea Bogazici, Turcia. Totodată, deţine un masterat în inginerie industrială, cu specializare în Analiza Deciziilor Economice, de la Georgia Institute of Tehnology, SUA.

Activă în România din 1998, Garanti BBVA este deţinută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, cu un volum total al activelor de 60 miliarde euro (la finalul lunii decembrie 2020) şi peste 18 milioane de clienţi.

Acţionarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), unul dintre cele mai importante grupuri financiare din lume, cu un volum total al activelor de peste 736 miliarde euro si peste 80 milioane clienţi (la finalul lunii decembrie 2020).