Raiffeisen Bank renunţă de la 1 iulie la ordinele de plată pe hârtie, pentru clienţii companii

Autor: Roxana Rosu 22.06.2021

Raiffeisen Bank accelerează procesul de digitalizare şi va elimina de la 1 iulie, pentru companii, ordinele de plată (OP) pe hârtie, aceste acte urmând să fie transmise exclusiv prin canalele electronice (Raiffeisen Online/Smart Mobile/Multicash). 

“Acest nou pas pe care il facem inainte, in completarea strategiei digitale in care investim permanent, simplifica si mai mult fluxurile operationale, atat la clienti cat si in agentiile noastre. Intervenim de asemenea in reducerea amprentei de carbon, eliminand necesitatea deplasarii clientului, dar si suportul hartie. Transmiterea platilor in format electronic pastreaza standardele inalte de securitate, accelerand servisarea clientilor”, a spus Florentina Stilu, director Transaction Banking la Raiffeisen Bank, într-un comunicat.

Companiile clienţi ai Raiffeisen Bank transmit deja tranzacţiile electronic in proportie de peste 97%.

Raiffeisen Bank Romania are peste 20 de ani de activitate pe piata bancara din România si peste 2,2 milioane de clienti, persoane fizice si juridice.

Banca are peste 4.800 de angajati, aproximativ 300 de agentii in toata tara, 695 de ATM-uri, 413 masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 24.500 de POS-uri.