One United Properties cumpără cu 15 mil. euro un teren pe malul lacului Tei din Bucureşti de la Ion Ţiriac

Autor: Liviu Popescu 22.06.2021

One United Properties (ONE), dezvoltator imobiliare care desfăşoară o ofertă de vânzare de acţiuni pentru listarea la bursa de la Bucureşti, a anunţat că a achiziţionat un teren de aproximativ 21.160 de metri pătraţi pe malul lacului Tei de la o societate din grupul Ţiriac. Valoarea tranzacţiei este de 15 mil. euro, potrivit unui raport publicat la bursă.

“Societatea intenţionează să dezvolte pe terenul astfel achiziţionat un nou proiect imobiliar, One Lake Club, care va fi conceput ca un club rezidenţial cu apartamente cu desing contemporan şi facilităţi integrate”, potrivit raportului publicat la bursă. “Poziţionarea terenului va oferi noului proiect imobiliar pe care grupul plănuieşte să îl dezvolte vedere directă asupra lacului Tei, dar şi acces rapid la facilităţile din zona de Nord a Capitalei sau la autostrada A3”. Compania menţionează că pentru terenul respectiv a fost deja emis un certificat de urbanism în vederea construirii.

Din 22 iunie 2021 şi până pe 2 iulie 2021 la bursa de la Bucureşti se va desfăşura oferta de listarea a One United Properties, prin majorare de capital cu 10% din acţiuni, respectiv subscrierea pentru 130 de milioane de acţiuni la un preţ între 1,93 lei şi 2,12 lei pe acţiune.

Astfel, valoarea maximă a ofertei este de circa 276 milioane de lei, potrivit calculelor realizate ed ZF din prospectul aprobat pe 16 iunie de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Cum One United Proprietes îşi va majora capitalul social cu 10%, înseamnă că întreaga societate este evaluată la maximum 3 miliarde de lei.

Oferta One United este intermediată de BRK Financial Group şi se va adresa atât investitorilor de retail (40% din ofertă şi care vor putea subscrie la 2,12 lei) câ şi celor instituţionali (între 1,93 lei şi 2,12 lei).

 ​