Compania americană de consultanţă Boston Consulting Group: În ciuda pandemiei, pe medie, bunăstarea financiară a românilor a crescut cu 9% în 2020. „În România, concentrarea bunăstării arată o societate mai puţin polarizată decât în alte părţi ale Europei de Est.“

Autor: Ramona Cornea 23.06.2021

În 2020, bunăstarea financiară a românilor a crescut cu 9% faţă de 2019, calculată la o monedă cons­tantă, o creştere mai rapidă decât cea a Europei de Vest de 4%, dar mai lentă decât cea a Europei de Est de 12%, care include şi ţările baltice şi Rusia, conform raportului Global Wealth Report realizat de Boston Consulting Group (BCG).

„În România, concentrarea bunăstării arată o societate mai puţin polarizată decât în alte părţi ale Europei de Est. Un puternic segment de oameni, care deţine mai puţin de 250.000 de dolari, reprezintă 58% din averea financiară totală. În acelaşi timp, ponderea celor cu o valoare netă de peste 100 milioane de dolari este mai mare decât la nivel global: 16% faţă de 13%, dar această rată este doar jumătate din media de 32% din Europa de Est“, a declarat Nimrod Pais, director general şi partener în cadrul BCG.