Ufuk Tandogan, după 9 ani la Garanti: Acum nouă ani, grupul m-a trimis la Bucureşti pentru a echilibra poziţia băncii, care era afectată de criză şi de perioada de boom a creditării. Las în urmă o bancă mult mai sănătoasă, sustenabilă şi profitabilă

Autor: Cristian Hostiuc 23.06.2021

La finalul lunii iunie 2021, Ufuk Tandogan, 58 de ani, va ple­ca după 9 ani de la con­ducerea Garanti Bank Ro­mâ­nia, lăsând în urmă o ban­că într-o poziţie bilanţieră mult mai bună fa­ţă de ce a preluat în 2012. De altfel el spune că aceasta este cea mai impor­tan­tă realizare a lui, banca având în acest mo­ment o poziţie sănătoasă, lichidă, suste­na­bi­lă, profitabilă, bine capitalizată, cu un ni­vel redus de credite neperformante şi indi­ca­tori de risc scăzuţi, ceea ce a permis să stea bine pe picioare şi în criza din 2020-2021.

Garanti Bank România a făcut obiec­tul mai multor discuţii de achiziţie în ulti­mii 2-3 ani, având în vedere că este sin­gura bancă din top 10, care poate fi cum­părată, cu o cotă de piaţă de 2%, care ar putea fi integrată destul de uşor. De Garanti Bank România s-au arătat inte­resate Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, chiar Erste, Intesa, J.C. Flowers. Dar în final, cel puţin pentru moment, spa­nio­lii de la BBVA, cei care deţin Garanti Bank Turcia, au decis să nu o vândă, con­si­derând că mai poate adăuga „în greutate“.