ASF a dat startul procesului de selecţie pentru preşedintele consiliului de administraţie al Fondului de compensare a investitorilor

Autor: Mircea Nica 23.06.2021

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a demarat procesul de selecţie pentru funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al Fondului de compensare a investitorilor, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF.

Astfel, persoanele interesate îşi pot depune candidatura până pe data de 9 iulie 2021, iar pentru ocuparea postului trebuie să îndeplinească cumulativ ccondiţiile prevăzute în articolul 15 din Legea 88/2021 şit să nu se afle în situaţii de conflict de interese.

Cerinţele pentru a putea fi luat în considerare ca membru al consiliului de adminsitraţie al fondului sunt de a fi absolvent de studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă sau cu studii universitare de scurtă durată cu diplomă de liceţă şi master în domeniul economic sau juridic, de a avea o bună reputaţie şi probitate morală şi de a avea o experienţă profesională dovedită în domeniul financiar sau în cel de activitate de reglementare sau supraveghere a instituţiilor de credit, finanţe sau piaţa de capital de minimum opt ani.

Fondul de compensare a investitorilor este administrat de un consiliu de administraţie compus dintr-un membru desemnat de ASF, care este preşedintele consiliului de administraţie, un membru desemnat de Ministerul Finanţelor şi un alt membru desemnat de ASF dintre reprezentanţii propuşi de participanţii la fond, din rândul acestora. Durata mandatului unui membru al consiliului este de cinci ani.