OMV Petrom: Credem că gazul natural este un factor cheie al tranziţiei energetice. OMV Petrom devine unul dintre primii operatori locali care obţine o licenţă pentru furnizarea gazului natural lichefiat (GNL)

Autor: Roxana Petrescu 23.06.2021

„Credem că gazul natural este un factor cheie al tranziţiei energetice. Vedem că, în România, piaţa de GNL are un potenţial de dezvoltare. În acest moment, nu putem furniza informaţii suplimentare“, spun reprezentanţii OMV Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze. Compania nu a dat d­etalii suplimen­tare legate de sursa achiziţiei de GNL sau de posibilii cum­părători.

OMV Petrom a anunţat ieri că a ob­ţinut licenţa pentru comer­cia­li­zarea de gaze na­turale liche­fiate (GNL), diver­si­ficându-şi astfel activităţile pe piaţa de comercializare a gazelor şi a pro­duselor conexe.

„Intrarea OMV Petrom pe această piaţă este o evoluţie firească. Credem că gazele naturale au un rol esenţial în tranziţia energetică a României, mai ales în condiţiile în care putem accesa aceste resurse.“