Dacia pregăteşte producţia pentru Duster 2 facelift

Autor: Bogdan Alecu 23.06.2021

Grupul Renault a prezentat ieri primele imagini oficiale cu noul Duster facelift care vine să revigoreze vânzările SUV-ului românesc la nivel european, iar SUV-ul se pregăteşte să intre în producţie.

Duster 2 facelift readuce transmisia automată în ga­ma SUV-ului, dar de această dată pe motorizarea pe ben­zină de 1,3 litri 150 CP, nu pe diesel, şi la interior se regă­seşte un nou sistem multimedia. Cel mai probabil maşina va avea un preţ de pornire de peste 20.000 de euro.

Noul Duster va fi comercializat din septembrie 2021 în versiunile 4x2 şi 4x4, iar momentan Dacia nu a comunicat informaţii cu privire la preţuri.

„De la lansarea primei generaţii, în 2010, modelul, care va ajunge în curând la 2 milioane de clienţi, a devenit o adevărată emblemă a mărcii Dacia. Or, reînnoirea unui model emblematic nu este o sarcină uşoară! Linia generală a modelului, atrăgătoare şi uşor de recunoscut, a fost menţinută. Am adus în schimb o serie de evoluţii pentru un plus de modernitate şi de prospeţime. Spiritul de aventură şi spiritul Dacia se regăsesc din plin în noul Duster. Vorbim de un model robust şi accesibil, care oferă esenţialul“, a spus Lionel Jaillet, director perfor­manţă produs la Dacia.

Duster a înregistrat la nivel european înmatricularea a 35.244 de unităţi, în creştere cu 25% faţă de perioada similară a anului trecut.

Vânzările de SUV-uri mici continuă să crească şi în 2021 pe o piaţă europeană în declin iar România este prezentă în top cinci cu două modele, potrivit statisticilor left-lane.com pe baza cifrelor Jato Dynamic. Per total SUV-urile mici au devenit al doilea cel mai mare segment al pieţei auto europene depăşind segmentul compact. În plus, modelele din top cinci, inclusiv Ford Puma şi Dacia Duster, reprezintă peste 40% din vânzările segmentului.

Ford Puma a depăşit în premieră vânzările Dacia Duster la nivel european în primele trei luni ale 2021 şi a urcat pe locul al patrulea, între Renault Captur şi Dacia Duster.