România a fost în topul ţărilor cu cea mai mică scădere a numărului de înnoptări în Germania: Turiştii români au înregistrat 800.000 de înnoptări în 2020 în unităţile de cazare din Germania

Autor: Miruna Diaconu 23.06.2021

Turiştii din România au înregistrat printre cele mai mici scăderi ale numărului de înnoptări în Germania dintre turiştii străini ajunşi anul trecut în statul german, mai exact de doar 30%, conform Organizaţiei Germane pentru Turism. Turiştii români au înregistrat anul trecut doar 800.000 de înnoptări în 2020 în unităţile de cazare din Germania, faţă de 1,1 milioane de înnoptări în 2019.

 Criza pandemică a trimis incomingul din Germania la nivelul din 1993. Dacă în perioada 1993-2020 incomingul german s-a aflat pe un trend ascendent, cu o creştere totală de peste 159%, anul trecut numărul total al înnoptărilor a fost de 32 milioane, în scădere cu 70% faţă de 2019.

Pentru vara acestui an, Organizaţia Germană pentru Turism mizează pe turismul cultural pentru repornirea turismului local, punându-se accentul pe oraşele germane tradiţionale, pe meşteşuguri, producători locali, gastronomie, cultură şi arhitectură, precum şi pe realizarea activităţilor în natură.

„Experienţele autentie în oraşe şi gama largă de oferte turistice disponibile oferă oportunităţi excelente destinaţiei turistice Germania de a atrage turişti în ciuda pandemiei. Conform datelor Comisiei Europene, peste 30% dintre europeni îşi doresc să reia călătoriile urbane, dar cu un puternic specific local. Iar oraşele Germaniei oferă fix această combinaţie unică de urbanism şi tradiţional”, spune Petra Hedorfer, preşedintele Organizaţiei Germane pentru Turism.