Ana-Maria Cojocaru, CFO, PORR Construct: Sectorul privat a amorţit puţin în pandemie şi încă nu s-a dezmorţit. orientarea noastră este îndreptată către zona publică

Autor: Ramona Cornea 23.06.2021

Ana-Maria Cojocaru, CFO al companiei de construcţii PORR Construct afirmă că organizaţia sa se concentrează mai mult pe contractele din zona publică, având în vedere că sectorul privat local a amorţit în pandemie şi încă nu s-a dezmorţit.

”Avem mai multe şantiere importante. După mărime, primul ar fi Piteşti – Sibiu, Lotul 1 Sibiu – Boiţa, iar următorul ar fi centura de ocolire centura Giurgiu, al doilea ca mărime, dar business-ul nostru este mult mai divers. În zona privată avem şantiere care sunt aproape de sfârşit sau deja finalizate. Sectorul privat a amorţit puţin în pandemie şi, momentan, încă nu s-a dezmorţit, motiv pentru care orientarea noastră este îndreptată către zona public”, a declarat Ana-Maria Cojocaru în cadrul videoconferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie.

Ce a mai declarat Ana-Maria Cojocaru:

 

·         Momentan, avem peste 700 de colegi pe toate şantierele şi încă circa 200 în birourile noastre din toată ţara. Din aceşti mai mult de 900, circa 55% sunt blue collar, iar restul sunt white collar.

 

·         Contractual, Lotul 1 trebuie să fie gata până în 2023, dar avem toate şansele să îl finalizăm mai repede, la începutul anului 2023, poate chiar finalul anului 2022. Depindem foarte mult de vreme.

 

·         La Sibiu-Boiţa, managerul de proiect este român, toţi colegii noştri sunt cetăţeni români. Până acum nu am angajat personal din afara ţării. Rata noastră de turnover de personal este destul de redusă. Avem colegi care sunt cu noi de foarte mult timp, mai ales în rândul celor blue collar.

 

·         Raportat la businessul nostru, nu putem să spunem că observăm tendinţa aceasta a muncitorilor din construcţii care se întorc din străinătate pentru a munci în România.