Cristina Ienciu – Dragoş, Head of Legal CITR, Country Coordinator INSOL Europe: Direcţia de dezvoltare este în o zonă de restructurare a companiilor aflate în dificultate

Autor: Ramona Cornea 23.06.2021

Cristina Ienciu – Dragoş, Head of Legal în cadrul CITR şi Country Coordinator în cadrul INSOL Europe, afirmă că direcţia de dezvoltare în viitor este în o zonă de restructurare a companiilor aflate în dificultate.

”Aşteptăm să vedem în anul 2021 modalitatea în care companiile vor dezvolta mecanisme interne, dar şi cu ajutorul legislativ al statului. Direcţia de dezvoltare, nu doar la nivelul României, este în o zonă de restructurare a companiilor aflate în o zonă de dificultate. La nivel european avem o directivă pe care România este obligată să o transpună în perioada următoare, una care oferă sprijin companiilor aflate în dificultate pentru a se restructura, respectiv obligă statele membre să creeze cadre de restructurare preventivă. Acest lucru înseamnă că trebuie să ofere companiei care se confruntă cu dificultăţi soluţii legislative la care să apeleze pentru a se restructura”, a declarat Cristina Ienciu – Dragoş în cadrul videoconferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie.

Ce a mai declarat Cristina Ienciu – Dragoş: