Transelectrica, compania naţională de transport al energiei electrice, îl numeşte pe Marius Morariu în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Supraveghere pentru un mandat provizoriu, de patru luni

Autor: Cristina Bellu 23.06.2021

Transelectrica (simbol bursier TEL), compania naţională de transport al energiei electrice, a decis numirea lui Marius Morariu în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Supraveghere pentru un mandat de patru luni, începând cu data de 23 iunie.

Totodată, compania a aprobat componenţa comitetelor consultative înfiinţate în cadrul Consiliului de Supraveghere astfel:

Comitetul de nominalizare şi remunerare: Adrian Nicolae Blăjan – preşedinte, Adina-Loredana Dogaru-Tulică, Claudiu Constantin Năstasă, Marius Vasile Morariu, Mihaela Popescu.

Comitetul de audit: Mihaela Popescu – preşedinte, Adrian Nicolae Blăjan, Adina-Loredana Dogaru-Tulică, Claudiu Constantin Năstasă, Marius Vasile Morariu.

Comitetul de securitate energetică: Marius Vasile Morariu – preşedinte, Adrian Nicolae Blăjan, Adina-Loredana Dogaru-Tulică, Claudiu Constantin Năstasă,  Mihaela Popescu.

“Mandatul actualului Consiliu de Supraveghere (CS) se desfăşoară pe o perioadă de patru luni, începând cu data de 23 iunie 2021, până la data de 22 octombrie 2021”, spun reprezentanţii companiei într-un anunţ pe bursă.

Operatorul sistemului naţional de transport al energiei a încheiat primele trei luni ale anului cu venituri totale de 726 de milioane de lei, cu 20% mai mari faţă de cele raportate în perioada similară a anului trecut, respectiv un profit net de circa 82 mil. lei, plus 6%, potrivit datelor din raportul anual.

Pentru 2021, Transelectrica şi-a bugetat venituri de 2,3 miliarde de lei, similar cu nivelul din 2020 şi cheltuieli de 2,29 mld. lei, în creştere cu aproape 4%, ca urmare a majorării preţurilor de achiziţie pentru energia electrică, a cheltuielilor cu stocurile şi a necesarului estimat de servicii tehnologice de sistem, potrivit bugetului aprobat de acţionari în adunarea generală din 29 aprilie.