Compania de ridesharing Uber a avut venituri de 14 milioane de lei în 2020, în uşoară creştere faţă de anul anterior, dar profitul aproape s-a dublat

Autor: Florentina Niţu 23.06.2021

Compania de ridesharing Uber B. V. SRL, deţinută de gigantul american Uber, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de aproape 14 milioane de lei, în creştere cu 9,4% faţă de anul anterior, potrivit datelor Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor.

De altfel, profitul net al companiei a ajuns la 1,2 milioane de lei în 2020, în creştere cu 52% faţă de anul precedent. Acesta este cel mai bun rezultat realizat până în prezent, chiar dacă anul trecut, în timpul stării de urgenţă, oamenii au circulat mai puţin.

„În timpul carantinei am încurajat şoferii să rămână acasă şi să conducă numai dacă este necesar. (…) Ne-am concentrat pe dezvoltarea unor produse mai bune şi mai sigure şi ne-am uitat la modul în care pot fi utilizate într-un astfel de moment. De exemplu, am încurajat companiile să utilizeze Uber For Business pentru a-şi aduce angajaţii în siguranţă la birou. În plus, pentru mai multă siguranţă, şoferii trebuie să confirme că poartă mască printr-un selfie înainte de logarea în aplicaţie”, au spus reprezentanţii Uber.

În ceea ce priveşte viitorul, ei au afirmat că Uber şi-a propus să devină o platformă cu emisii zero până în 2040, cu ajutorul unor vehicule mai ecologice, mijloace de transport în comun şi servicii de micro-mobilitate. „Credem că multe companii, indiferent dacă sunt sau nu în industria ridesharing-ului, au început deja să se dezvolte în această direcţie deoarece a devenit una dintre cele mai importante tendinţe la nivel mondial”, au menţionat ei.

La nivel mondial, gigantul american Uber firma a pierdut 6,77 miliarde de dolari în 2020, o îmbunătăţire de 20% prin comparaţie cu 2019, când pierderile au depăşit 8,5 miliarde.

În august 2020, Uber a achiziţionat compania tech Autocab, care conectează pasagerii cu operatorii de taxi locali. CEO-ul Dara Khosrowshahi spunea atunci că pe măsură ce traficul şi călătoriile vor începe să revină la normal, industria de ride-hailing va raporta inevitabil creşteri, iar Uber va înregistra rezultate mai sănătoase.