Compania SII România, specializată în servicii şi soluţii IT, estimează afaceri de peste 68 mil. lei în 2021, plus 20% şi are în plan extinderea echipei de ingineri software

Autor: Alexandra Cepăreanu 24.06.2021

SII România, companie specializată în servicii şi soluţii IT, a închis anul 2020 cu afaceri de 57 mil. lei, în creştere cu 16% comparativ cu anul 2019, potrivit unui comunicat transmis de companie. Iar pentru anul 2021, reprezentanţii SII România estimează afaceri de circa 68,4 mil. lei, adică o creştere de 20%.

În prezent, în cadrul companiei SII România lucrează peste 300 de ingineri software, cu expertiză în peste 40 de tehnologii, cărora li se alătură o echipă de management şi business suport.

De asemenea, în continuare, compania are planuri de a mări echipa pentru a susţine cererea de proiecte locale şi globale, au mai spus reprezentanţii SII România.

„Pentru anul acesta, avem în plan creşterea echipei cu mai mult de 150 de ingineri, care vor lucra pe un portofoliu extins de peste 106 proiecte naţionale şi internaţionale, dezvoltate în prezent pentru clienţi locali şi globali.”

 În România, compania operează pe două divizii – inginerie şi digital – iar tehnologiile utilizate în majoritatea proiectelor sunt, spre exemplu, Java, .Net, PHP, C++, ASP.NET, Python sau SQL.

„Pentru a contracara efectele pandemiei, am definit un set de măsuri luând în calcul aspectele esenţiale ale businessului: echipa, partenerii şi evoluţia financiară a companiei. Astfel, am îmbunătăţit pachetul de beneficii oferit colegilor şi am facilitat şi promovat modul de lucru de acasă. Pentru partenerii noştri am menţinut preţul serviciilor, am flexibilizat temporar termenele de plată şi am crescut nivelul serviciilor de suport acordate în procesul acestora de digitalizare.Vom aplica în continuare aceste măsuri, cu diferite niveluri de intensitate”, a spus Manel Ballesteros, CEO al SII România. În ceea ce priveşte portofoliul de clienţi al SII România, acesta numără jucători din industrii precum IT, banking and finance, energy, automotive, transportation, aerospace and Defence, telco, pentru care compania livrează atât proiecte de digital software, cat şi de software engineering, destinate filialelor locale, dar şi celor internaţionale.

„Echipele din divizia Inginerie a SII Romania livrează servicii de dezvoltare software, testare, mentenanţă şi suport pentru unii din cei mai mari jucatori globali din industriile Automotive, Manufacturing, Transportation, Aerospace and Defense şi altele.”