Care sunt judeţele unde creditarea a avut cea mai mare viteză. Sibiul conduce cu peste 15%, urmat de Brăila şi Călăraşi

Autor: Mircea Nica 24.06.2021

♦ Deşi cele trei judeţe care conduc clasamentul realizat în funcţie de cel mai mare ritm de creştere a soldului creditelor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, la finalul lunii aprilie 2021 comparativ cu luna aprilie a anului trecut, au înregistrat cele mai mari ritmuri de creştere, valoarea soldurilor este relativ mică comparativ cu judeţe precum Bucureşti-Ilfov, Cluj şi Timiş, unde nivelul soldului depăşeşte 10 mld. lei.

Sibiu conduce clasamentul judeţelor cu cel mai mare ritm de creştere a sol­dului creditelor acordate de bănci pe zona de retail şi corporate, în lei şi valută, la finalul lu­nii aprilie 2021, înregistrând un avans de 15,4%, comparativ cu sol­dul de la finalul lunii aprilie 2020, având o valoare de soldului de 6,6 mld. lei, potrivit datelor BNR.

Soldul creditelor pe zona de retail şi corporate, în lei şi valută din judeţul Sibiu reprezintă circa 2,31% din soldul total al creditelor popu­laţiei şi companiilor, în lei şi valută, de la finalul lunii aprilie 2021, de 285,9 mld. lei. Raportat la Bucureşti-Ilfov, care conduce topul judeţelor cu cel mai mare sold al cre­ditelor pe zona de retail şi corporate, în lei şi valută, de la finalul lunii aprilie 2021, respectiv 113,7 mld. lei, soldul ju­deţului Sibiu este de 17 ori mai mic.