Studiu: Românii din străinătate vor cheltui minimum 1.000 euro pe concediul în ţară vara aceasta

Autor: Mircea Nica 24.06.2021

Circa 86% dintre românii intervievaţi consideră că prietenii şi rudele care se află în afara ţării vor petrece vara aceasta concedii în care vor cheltui peste 1.000 de euro în România, potrivit unui studiu realizat de TransferGo, companie de transferuri internaţionale de bani. „Revenirea în ţară în lunile de vară, cu precădere în luna august, a românilor plecaţi la muncă în străinătate este o tendinţă observată anual, atât de autorităţile române la graniţele ţării, cât şi de noi la TransferGo“, a transmis Marius Nedelcu, chief marketing officer, TransferGo.

„Cum anul trecut a fost unul atipic, de excepţie, din cauza restricţiilor de circulaţie internaţională, vara aceasta, odată cu relaxarea acestor restricţii suntem de părere că vom vedea o reluare a acestui obicei şi românii vor veni în număr mare să se bucure de concediu pe meleagurile natale, alături de cei dragi şi astfel e firesc să aloce o parte din economiile făcute peste an în acest sens“, a mai spus el.

Astfel, dacă 60% dintre cei intervievaţi consideră că bugetul românilor din diaspor se va situa între 1.000 şi 1.500 euro, 26% dintre respondenţii la acelaşi studiu sunt şi mai optimişti, fiind de părere că românii din străinătate vor cheltui chiar şi peste 2.000 de euro pe familie pentru un sejur în România vara aceasta. Pe plan local, TransferGo este prezent din 2015, iar recent compania a raportat o creştere de 50% a fluxului de bani în 2020, precum şi un grad de utilizare a aplicaţiei de peste 90% la transferurile către România.