Acţionarii majoritari ai producătorului de cămăşi Braiconf au cumpărat terenurile fostelor platforme Comat SA şi Remat SA din municipiul Brăila, pentru 2,5 mil.lei, şi vor construi o nouă fabrică

Autor: Roxana Rosu 24.06.2021

Acţionarii majoritari ai producătorului de cămăşi Braiconf au cumpărat, prin intermediul a doua companii pe care le deţin, două terenuri cu suprafaţa totală de peste 63.000 mp pe care se află fostele platforme Comat şi Remat din Brăila, valoarea totală a celor două tranzacţii fiind de peste 2,5 milioane lei, a anunţat joi compania.

Braiconf este controlată în proporţie de 42,15% de Industries Benjamin Bucureşti, iar compania Electroargeş Curtea de Argeş are 26% din acţiuni.Alţi acţionari deţin 31,5%, potrivit datelor BVB.

Platforma Confidas.ro arată că Industries Benjamin este controlată în proporţie de 68% de Main Urban SRL (deţinută în proporţie de 100% de Ştefan Constantin – preşedinte al Electroargeş Curtea de Argeş şi fost preşedinte al Braiconf), de Dumitrache Silviu Bogdan (20%) – actual preşedinte al Braiconf Brăila şi de General Ventures SRL (12%).

Pe noile terenuri, compania va construi o nouă fabrică, unde va reloca producţia.

Suprafaţa cumulată a celor două terenuri reprezintă cel mai mare lot de teren din interiorul Brăilei, fiind situat în imediata vecinătate a zonei centrale a oraşului, în proximitatea Morii Lykiardopoulus.

Braiconf a anunţat în primăvară că vrea să relocheze fabrica şi să amenajeze un nou sediu, iar acţionarii au aprobat în AGA din aprilie o investiţie totală de aproape 9 milioane de euro. Managementul companiei a analizat mai multe oportunităţi de relocare a fabricii, printre acestea aflîndu-se patru terenuri şi cunoscutele Mori Violattos şi Lykiardopoulos, decizia asumată fiind aceea de a construi un sediu nou, modern, pe terenurile recent achiziţionate.