CEC Bank: Companiile din HoReCa pot accesa granturi reprezentând 20% din suma cu care a scăzut cifra de afaceri în 2020, prin intermediul a şase bănci partenere ale schemei de ajutor de stat

Autor: Roxana Rosu 24.06.2021

Companiile din domeniul HORECA pot accesa granturi (sume nerambursabile) reprezentând 20% din suma cu care a scăzut cifra de afaceri în 2020 prin intermediul uneia din cele şase bănci partenere ale schemei de ajutor de stat dedicată acestui segment al economiei.

Termenul de plată a granturilor este până la 30 iunie 2022.

Pentru accesarea granturilor, solicitanţii trebuie să se înregistreze şi să depună cererea de finanţare în format electronic pe site-ul granturi.imm.gov.ro, alegând inclusiv banca parteneră. CEC Bank este una dintre cele 6 bănci partenere în implementarea acestui program.

 ” CEC Bank are cea mai extinsă reţea teritorială şi astfel putem acorda suport şi consiliere de specialitate în orice zonă a României. Suntem bucuroşi că am fost selectaţi pentru implementarea acestui program de granturi pentru sectorul HoReCa şi vrem să ne implicăm proactiv în revenirea activităţii”, a declarat Bogdan Neacşu, preşedinte - director general al CEC Bank.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de peste 41,25 miliarde lei, la sfârşitul lui 2020.

Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank, iar în luna noiembrie 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.