Alser Forest şi Nemo Express ar urma să vină săptămâna viitoare la Bursa de la Bucureşti

Autor: Tibi Oprea 25.06.2021

Alser Forest, companie care comercializează utilaje pentru industria forestieră, ar urma să listeze săptămâna viitoare obligaţiuni de aproximativ 1,5 mil. euro la Bursa de Valori Bucureşti, cu o dobândă de maximum 8% la euro, plătibilă semestrial, potrivit surselor ZF.

Intercapital Invest este consultantul care a asistat compania în vederea derulării plasamentului privat şi în procesul de listare. Fondurile atrase în urma emisiunii de obligaţiuni vor fi alocate în vederea dezvoltării şi consolidării poziţiei companiei în domeniul industriei forestiere din România.

Tot săptămâna viitoare ar urma să intre la tranzacţionare şi obligaţiunile Nemo Express, una dintre cele mai mari companii de curierat din România, care a încheiat în iulie 2020 un plasament privat pentru o emisiune de bonduri în valoare de 1,6 mil. euro, arată sursele ZF. La plasamentul privat au participat 70-80 de investitori calificaţi, iar brokerul Intercapital Invest s-a ocupat de subscriere şi de listarea instrumentelor.

Obligaţiunile au maturitatea la trei ani şi un cupon anual de 7% şi scadenţa în iunie 2023. Nemo Express este deţinută în proporţie de 51% de Dan Dumitru şerbănescu, în timp ce Florian Stănilă deţine 10% din capitalul social, iar firma de leasing operaţional Capital Fleeet Services are o participaţie de 39% după ce a preluat participaţia în noiembrie 2018. Astfel, săptămâna viitoare ar putea intra în ringul bursier două emisiuni de obligaţiuni corporative în valoare cumulată de 3 milioane de euro.