ZF Investiţi în România! Nicolae Căpuşan, Sun Garden: Negociem achiziţia unui hotel. Accelerăm modernizarea de la Băile Herculane

Autor: Bogdan Alecu 29.06.2021

Omul de afaceri Nicolae Căpuşan, care deţine complexul turistic SunGarden Golf & Spa Resort din Cluj, afirmă că este în discuţii pentru a cumpăra un nou hotel dintr-un lanţ internaţional.

Antreprenorul Nicolae Căpuşan, care deţine complexul turistic SunGarden Golf & Spa Resort din Cluj, afirmă că va investi 5 milioane de euro în reabilitarea hot­elului Decebal din Băile Herculane, iar lu­crările vor intra în curând în linie dreaptă, după mai bine de patru ani de amânări.

„La Herculane avem de-a face cu un pro­ces birocratic mai îndelungat, am reuşit să salvăm monumentul. Clădirea nu mai avea nici acoperiş, iar în 1-2 ani s-ar fi pră­bu­şit. Acum suntem în faza finală cu obţinerea autorizaţiei de construire. Deja am investit peste un milion de euro, mai sunt necesare încă 5 mil. euro pentru ca acest monument să revină la frumuseţea de când a fost con­struit“, a spus Nicolae Căpuşan, CEO al Sun Garden Resort&Spa.

În plus, acolo va fi construit un hotel de 5 stele, iar pentru a respecta normele hotelul trebuie reîmpărţit.

„Noi dorim să construim acolo un hotel de 5 stele, însă clădirea din 1860 nu cores­pun­de noilor cerinţe. Se trece spre exemplu de la băile pe capete de culoar la băi în fie­ca­re cameră. Avem nevoie de investitori cu­ra­joşi pentru a revitaliza o zonă istorică din Europa. Noi de 3-4 ani aşteptăm după chi­chiţe. Vedem acum o mobilizare mai bună la Consiliul Judeţean“, a explicat Nicolae Căpuşan.

În plus, el a explicat faptul că în continuare vrea să se extindă la nivel local şi are în plan noi achiziţii.

„Acum suntem în negocieri cu un grup hotelier pentru achiziţia unui hotel dintr-un oraş important din România. noi credem în turismul românesc“, a spus antreprenorul. De partea cealaltă, el a subliniat că măsurile adoptate în scurt pe timp de pandemie şi fără un studiu de impact a afectat puternic industria HoReCa, iar din lipsa unei perspective, oamenii nu mai vor să lucreze în domeniul ospitalităţii. El a dat drept exemplu resportul de lângă Pădurea Baciu, unde are nevoie de 200 de oameni, deşi acum funcţionează cu circa 100.

Hotelul Decebal din Băile Herculane a fost cumpărat de antreprenor în 2017, după ce a fost scos la licitaţie de ANAF. Hotelul este un monument istoric, construit în anul 1865, care acum se află în stare avansată de degradare. Omul de afaceri nu a dat detalii despre când se va finaliza investiţia în unitatea hotelieră.

Nicolae Căpuşan deţine şi conduce în prezent un grup din care fac parte hotelurile SunGarden din Turda, SunGarden Therme din Dej, precum şi complexul hotelier SunGarden Resort din Cluj.

Complexul SunGarden Golf & Spa Resort se întinde pe o suprafaţă de peste 30 de hectare, oferă 46 de camere, un centru SPA de 1.400 mp, un teren de golf cu nouă cupe, restaurante şi alte zone dedicate activităţilor sportive şi de relaxare. Investiţiile totale în SunGarden Golf & Spa Resort au ajuns la 15 milioane de euro. Banii provin din alte businessuri ale lui Nicolae Căpuşan, care mai are câteva proiecte imobiliare rezidenţiale şi hoteliere, conform datelor ZF.