Alexandru Stoinea, Asbis: Pe piaţa locală de electro-IT mai e mult loc de creştere. În România, compania a avut în 2020 afaceri de 220 mil. lei, în urcare cu aproape 30% faţă de anul anterior

Autor: Cristina Roşca 28.06.2021

Asbis este un distribuitor de bunuri de electronice, electrocasnice şi IT. Printre brandurile din portofoliul grupului se numără Logitech, Bang&Olufsen, Intel, AMD şi Kingston.

Pe piaţa de electro-IT din Româ­nia mai e mult loc de creş­tere dat fi­­ind că sunt branduri care nu sunt comercializate, deşi au renu­me internaţional, afirmă Ale­xan­dru Stoinea, coun­­try head of consu­mer business Asbis.

„Aceste mărci, atunci când vor intra, nu vor da la o parte un alt brand, ci vor duce la creşterea pieţei. Mai mult, retailerii mari se dezvoltă, deschid ma­ga­­zine noi, le rebranduiesc pe cele vechi, iar on­line-ul e tot mai prezent. Piaţa va tot creşte.“

În acest context, şi Asbis România şi-a bu­ge­tat o creştere a businessului. În 2020, compania a avut afaceri de 220 mil. lei, în urcare cu circa 30% faţă de anul anterior.