Antibiotice Iaşi l-a numit în fruntea Consiliului de Administraţie pe Lucian Timofticiuc, fost jurnalist şi consilier al ultimilor doi miniştri ai sănătăţii

Autor: Georgiana Mihalache 28.06.2021

Lucian Timofticiuc este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al producătorului de medicamente Antibiotice Iaşi, potrivit unei hotărâri publicată la Bursă.

Conform CV-ului, Timofticiuc a activat în domeniul presei din 1994 până în 2019, fiind jurnalist şi director al mai multor publicaţii locale din zona Moldovei.

În 2019, până în noiembrie, a ocupat funcţia de consilier personal al lui Victor Costache, fostul ministru al sănătăţii, iar din martie 2020, după ce Costache şi-a dat demisia din funcţia de ministru, Lucian Timofticiuc a fost consilier al ministrului Nelu Tătaru.

Funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Antibiotice Iaşi a fost vacantă în ultimii ani. Antibiotice Iaşi are 375 mil. lei capitalizare, iar compania este deţinută majoritar de statul român, prin Ministerul Sănătăţii, care are 53% din acţiuni, în timp ce SIF Oltenia deţine 19% din capitalul social.