Mutare strategică pe piaţa de distribuţie IT din România: ELKO anunţă achiziţia IT Smart Distribution

Autor: Adrian Seceleanu 29.06.2021

Distribuitorul de produse, soluţii IT şi electronice de consum ELKO a anunţat semnarea unui acord pentru achiziţionarea IT Smart Distribution, consolidându-şi o poziţie importantă în top 3 jucători pe piaţa de distribuţie IT din România după finalizarea tranzacţiei, conform unui comunicat al companiei.
„Conform acordului, ELKO Group (Akciju Sabiedrība ELKO Grupa), prin filiala locală ELKOTech Romania SRL, achiziţionează 100% din capitalul social al distribuitorului cu valoare adăugată IT Smart Distribution SRL. Cifra de afaceri consolidată a ambelor companii, care depăşeşte 125 milioane USD, va clasa ELKO în Top 3 distribuitori IT în România. Achiziţia va fi finalizată în lunile următoare. Tranzacţia a primit deja acceptul din partea Consiliului Concurenţei din România”.

„Consolidarea poziţiei în regiunea Europei Centrale şi de Est este una dintre direcţiile noastre strategice. Piaţa românească prezintă un potenţial bun de creştere şi este în centrul atenţiei noastre demai multă vreme. În ultimii trei ani, filiala noastră din România a trecut printr-un proces de reorganizare şi de implementare a unei noi strategii. Achiziţia IT Smart Distribution este o etapă importantă a acestei călătorii îndelungate. Consolidarea este esenţială pentru a depăşi concurenţa strânsă din industrie şi pentru a ne îndeplini obiectivul ambiţios de a deveni prima alegere pentru clienţii din România”, a declarat Svens Dinsdorfs, CEO al ELKO Group.

„IT Smart Distribution este o companie puternică, cu o bună reputaţie pe piaţă. Vedem multe lucruri pe care le putem învăţa unul de la celălalt. Împărtăşirea cunoştinţelor, competenţele echipei şi portofoliul extins vor asigura cea mai bună experienţă tuturor clienţilor şi partenerilor noştri. Salut călduros intrarea IT Smart în familia ELKO şi aştept cu nerăbdare să atingem împreună noi culmi, îndeosebi în domeniul soluţiilor IT”, a spus Carmen Stanciu, General Manager al ELKO Romania şi IT Smart Distribution.

„ELKO se poate baza pe o echipă dinamică, bine conectată, cu o experienţă îndelungată în distribuţia cu valoare adăugată. Întrucât împărtăşim valori comune, iar ambele companii pun pe primul loc relaţia pe termen lung, această achiziţie este o potrivire firească şi va crea o creştere potenţială puternică pentru clienţi. Suntem încrezători că este cea mai bună decizie aceea de a deveni parte din ELKO Group şi sunt sigură că toate părţile implicate vor beneficia din acest parteneriat”, menţionează Mona Curceanu, Director de Operaţiuni al IT Smart Distribution.

„Ambele companii vor începe integrarea la nivel organizaţional - portofoliu unificat, schimb de know-how şi mentalitate de echipă. Primii paşi sunt sincronizarea termenilor şi condiţiilor de cooperare şi asigurarea disponibilităţii portofoliului complet de produse către clienţi. Accentul predominant în timpul procesului de integrare este de a-l face cât mai facil atât pentru producători, cât şi pentru clienţi, asigurând realizarea la potenţial maxim a obiectivelor lor de afaceri”, conform companiei.
IT SMART Distribution a fost înfiinţată în 2012.