Deţinerea de 31,2% la lanţul de farmacii Ropharma, transferată în contul Progresso Investments Ltd după lichidarea companiei Arrow Pharmaceuticals

Autor: Tibi Oprea 30.06.2021

Ropharma, al cincilea cel mai extins lanţ de farmacii din ţară, controlat de antreprenorul Mihai Miron, a anunţat marţi la BVB că a fost informată de către Progresso Investments Limited cu privire la transferul acţiunilor RPH, ca urmare a lichidării companiei Arrow Pharmaceuticals cu sediul în St. Petersburg, înregistrat în 25 iunie 2021, în urma căruia a ajuns la o deţinere de 31,22% din capitalul social al companiei. Totodată, compania a raportat la Bursă şi lanţul complet al persoanelor controlat prin intermediul cărora se deţin efectiv drepturi de vot.

Astfel, Mihai Miron deţine personal 6,43% din drepturile de vot, Progresso Investments Limited are o participaţie de 31,22% în urma transferului, ADD Pharmaceuticals Limited deţine 17,62% din capitalul social, iar Rimia Investments Limited are 14,07% din acţiuni. Ropharma a încheiat anul 2020 cu afaceri de 448 mil. lei, în scădere cu 10% faţă de anul anterior pe fondul pandemiei de COVID-19, care a afectat şi businessurile farma.