Instant Factoring: Cererea de finanţare a facturilor din partea microîntreprinderilor şi IMM-urilor are un plus 60% în S1/2021

Autor: Mircea Nica 30.06.2021

♦ Cristian Ionescu, Instant Factoring: Apreciem că până la finalul anului 2021 vom acorda companiilor româneşti mici şi foarte mici un volum de finanţare de 175 mil. lei, respectiv ţintim o creştere de 130% faţă de 2020, pe fondul lipsei cronice a măsurilor de sprijin pentru IMM-uri.

Cererea de finanţăre a facturilor din par­tea microîntreprinderilor şi IMM-uri­lor a înregistrat o creştere cu peste 60% în primul semestru (S1) din 2021 comparativ cu pe­rioada si­mi­lară a anului tre­cut, potrivit in­formaţiilor transmise de re­prezen­tanţii Instant Fac­to­ring, un fintech româ­nesc care oferă servicii de fac­toring online.

„Motivele care au stat la ba­za creşterii volumelor sunt determi­na­te de finan­ţarea scăzută către IMM-uri din par­tea finanţatorilor tradiţionali, a băn­cilor. Excep­ţiile au venit doar datorită pro­gra­me­lor garantate de stat, de tip IMM Invest, pe fondul crizei sanitare şi fi­nan­ciare din 2020, cât şi datorită acce­lerării activităţii economice în semestrul 1 din 2021, faţă de aceeaşi perioadă a lui 2020“, a declarat Cristian Ionescu, CEO şi cofondator al Instant Factoring.