Producătorul de suplimente alimentare Dacia Plant a trecut pragul de 40 mil. lei afaceri în 2020, după o creştere de 20%. În pandemie, românii au cumpărat suplimente alimentare, pe fondul informaţiilor privind o posibilă prevenţie oferită de aceste produse în faţa infectării cu COVID-19

Autor: Georgiana Mihalache 30.06.2021

Producătorul de medicamente Dacia Plant, un business înfiinţat în 2002, specializat în producţia de suplimente alimentare şi ceaiuri, a ajuns la 40,3 mil. lei afaceri în 2020, în creştere cu 20% faţă de anul anterior.

Profitul companiei s-a majorat de mai bine de trei ori anul trecut, până la 6,2 mil. lei, iar în total în cadrul Dacia Plant lucrează 166 de oameni, nivelul angajaţilor fiind constant în ultimii cinci ani. Anul trecut a fost cel mai bun pentru Dacia Plant, în contextul în care, pe fondul pandemiei, oamenii s-au îndreptat inclusiv spre suplimente alimentare. Pe baza informaţiilor apărute în spaţiul public privind anumite vitamine care ar creşte rezistenţa organismului în faţa infectării cu COVID-19, pacienţii au căutat aceste produse în farmacii.