Japonezii de la Yokogawa prelungesc pentru a treia oară contractul de închiriere pentru birourile din parcul de business Novo Park, deţinut de Genesis Property

Autor: Cristina Bellu 30.06.2021

Filiala locală a companiei japoneze Yokogawa, cu activităţi în domeniul automatizării şi controlului pentru procese industriale, testare şi măsurare, a prelungit cu încă cinci ani contractul de închiriere a spaţiului pe care îl ocupă în parcul de business Novo Park, deţinut de Genesis Property.

Yokogawa are sediul în Novo Park din anul 2007, fiind unul dintre cei mai longevivi chiriaşi din parcul de business aflat în nordul Capitalei. În plină pandemie, compania a reînnoit pentru a treia oară consecutiv contractul de închiriere, care a fost extins până în 2026.

„Într-un an în continuare atipic pe fondul pandemiei de Covid-19, în care multe companii lucrează încă în sistem remote sau hibrid, Yokogawa a ales să extindă contractul de închiriere până în 2026. Această prelungire este o dovadă clară a angajamentului pe termen lung al companiei cu care avem un parteneriat solid, de aproape 15 de ani, dar şi a încrederii în viitor, în ciuda contextului pe care încă îl traversăm”, spune Liviu Tudor, preşedinte Genesis Property.

Complexul Novo Park este unul dintre cele mai mari parcuri de business din Capitală şi unul dintre primele parcuri de birouri verzi din România. Parcul este format din 7 clădiri cu o suprafaţă utilă totală închiriabilă de 75.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri clasa A şi este replica în miniatura a unui oraş, oferind chiriaşilor şi angajaţilor acestora soluţii integrate pentru a-şi petrece timpul la job.

Complexul de birouri a obţinut certificarea BREEAM, cea mai relevantă acreditare la nivel global în ceea ce priveşte clădirile verzi, cu ratingul Very Good.

Genesis Property este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri de clasa A din România, având o experienţă de peste 20 de ani în industria imobiliară. Compania deţine şi administrează peste 150.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri de clasa A, în Novo Park şi West Gate Business District din Bucureşti.

Printre cei mai importanţi chiriaşi din cele două parcuri de birouri se numără companii precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens, Alpha Bank, unde lucrează în total peste 20.000 de angajaţi. Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studenţesc privat din România, West Gate Studios, şi al unităţii de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.