ZF Live. Danor Ionescu, chief operating officer, Delamode Logistics: Am fost afectaţi de criză, avem clienţi din HoReCa şi am văzut o scădere, dar a crescut zona de retail şi cea de e-commerce care au compensat

Autor: Iulia Apostoiu 06.07.2021

♦ Danor Ionescu estimează că piaţa de logistică din România se ridică la o valoare de 2,8 miliarde euro, iar piaţa este dominată 70% de companiile cu capital privat străin.

Danor Ionescu, chief operating officer al companiei de transport şi logistică Delamode Logistics, spune că pandemia a avut un impact negativ asupra afacerilor transportatorului. Astfel, compania de transport are clienţi din zona de HoReCa, una dintre cele mai afectate industrii de efectele pandemiei şi care a fost nevoită să pună lacătul pe uşi ca urmare a restricţiilor, s-au resimţit şi asupra Delamode, însă scăderile din acest sector au fost compensate de creşterile venite din retail şi e-commerce.

„Am fost afectaţi de criză, transportăm băuturi, diverse lucruri pentru hoteluri, restaurante şi am văzut o scădere venită dinspre clienţi din HoReCa în toată perioada de lockdown. A crescut în schimb şi a fost compensată de retail, de cumpărăturile online care au suplinit aceste lucruri, aceste scăderi“, spune Danor Ionescu, chief operating officer al Delamode Logistics, în cadrul emisiunii de business ZF Live.