Care au fost cei mai mari angajatori pe piaţa asigurărilor în 2020? Groupama conduce clasamentul în continuare, urmat de Omniasig şi Allianz-Ţiriac

Autor: Mircea Nica 04.07.2021

♦ Doar două din cele 10 companii din clasament n-au înregistrat o scădere a numărului de angajaţi, în timp ce restul asigurătorilor au renunţat la o parte din salariaţi în anul pandemic ♦ Cel mai mare angajator pe zona asigurărilor, Groupama este compania care a renunţat la cel mai mare număr de salariaţi, respectiv 91.

Numărul de salariaţi de la cei mai mari angajatori de pe pia­ţa asigurărilor generale şi de via­ţă din România a în­­re­gis­trat preponderent scă­­deri în anul 2020, un an pandemic în care incerti­tu­di­nea a fost cuvântul-cheie, iar majoritatea com­paniilor a trebuit să îşi re­gândească atât strategia, cât şi businessul în unele cazuri.

Deşi majoritatea companiilor de asi­gu­rări au înregistrat scăderi în ceea ce pri­veş­te nu­mărul de angajaţi în anul 2020, această evoluţie poa­te fi pusă şi pe baza unei puternice orien­tări către zona digitală.

Groupama Asi­gurări, a cin­cea cea mai mare com­pa­nie de asi­gu­rări la nivelul în­tregii pie­ţe în func­ţie de vo­lumul pri­melor bru­te sub­scri­se, este cel mai ma­re anga­ja­tor din zo­na asigură­rilor, cu 1.377 de salariaţi la fi­nalul anu­lui 2020. Comparativ cu anul 2019, com­pania a înre­gistrat o scădere a numă­ru­lui de angajaţi cu 91 de persoane, aceasta fiind cea mai ma­re scă­dere din clasa­mentul ce­lor mai mari 10 angajatori din piaţa asigurărilor.