Cele mai populare acţiuni pentru investitorii români de pe eToro: Nio, în urcare de pe locul 18 în primăvara trecută, Tesla şi UiPath

Autor: Roxana Rosu 01.07.2021

Cele mai populare acţiuni pentru românii care investesc pe platforma de tranzacţionare şi investiţii eToro au fost în perioada aprilie-iunie Nio Inc, în urcare puternică de pe locul 18 în primăvara trecută, urmată de Tesla Motors şi UiPath, care a ajuns direct pe poziţia a treia.

Nio Inc este un producător chinez de autovehicule electrice.

Pe locurile următoare în topul preferinţelor sunt Palantir Technologies Inc., GameStop Corp New, care a ajuns pe 5 faţă de locul 266 în T2 2020, Apple, BioNano Genomics, Amazon, Asensus Surgical, care se află acum pe 9, de pe 684 anul trecut, şi Alibaba.

Potrivit datelor eToro, investitorii individuali continuă să aibă încredere în producătorii de vehicule electrice, în ciuda recentelor scăderi ale acţiunilor. Cele mai deţinute două acţiuni sunt Tesla şi Nio.

În plus, GameStop rămâne în top 10, demonstrând că aşa-numitele acţiuni "meme" sunt departe de a fi un trend trecător.

Platforma de tranzacţionare a strâns în primul trimestru al anului 2021 un număr de 3,1 milioane de noi utilizatori, comparativ cu 1 milion în T1/2020 şi 5,2 milioane pe parcursul întregului an 2020. 

Numărul total de tranzacţii efectuate pe platformă a ajuns la 210 milioane în primele trei luni, o creştere de 233% faţă de primul trimestru al anului 2020, determinat de cererea puternică a investitorilor pentru acţiuni şi criptoactive.

eToro a fost fondată în Israel în 2007, de fraţii Yoni şi Ronen Assia, şi înregistrează în prezent 20 de milioane de utilizatori în câteva zeci de ţări.