Celebrul investitor George Soroş începe să tranzacţioneze Bitcoin: Firma de investiţii a miliardarului, evaluată la 27 mld. dolari, luase în calcul mişcarea încă din 2018

Autor: Eduard Ivanovici 04.07.2021

Firma de investiţii a investitorului George Soroş a început să tranzacţioneze activ Bitcoin după ce directorul de investiţii Dawn Fitzpatrick a oferit undă verde deciziei, scrie Business Insider, citând publicaţia The Street.

Soroş Fund Management a luat în calcul investiţiile în criptomonede încă din 2018. De altfel, tot mai multe fonduri de hedging şi firme de investiţii au intrat recent pe segmentul crypto, care valora peste 2.000 de miliarde de dolari înainte de ultima rundă de pierderi.

Fitzpatrick, CIO în cadrul Soroş Fund Management, a aprobat săptămânile trecute tranzacţiile cu Bitcoin din rândurile traderilor prezenţi în companie, spun mai multe surse familiare cu situaţia.

Firma lui Soroş lansase anterior o serie de investiţii în crypto-infrastructură. Soroş Fund Management a funcţionat la un moment dat drept hedge fund, însă grupul este structurat acum ca o afacere de familie, cu o valoare estimată la 27 de miliarde de dolari.

Este una dintre firmele care au susţinut New York Digital Investment Group într-o rundă de finanţare de 200 de milioane de dolari, alături de Morgan Stanley şi FS Investments.

George Soroş a început să câştige popularitate în anii 1990, perioadă în care a pariat împotriva lirei sterline, fapt ce i-a oferit o reputaţie drept „omul care a spart Banca Angliei”.