Directorul financiar al Trump Organization s-a predat autorităţilor americane. Allen Weisselberg a fost acuzat pentru potenţiale infracţiuni fiscale realizate în compania fostului preşedinte american

Ziarul Financiar 01.07.2021

Directorul financiar al Trump Organization s-a predat autorităţilor joi, în timp ce el şi compania lui Donald Trump se pregătesc să facă faţă primelor acuzaţii în cadrul unei anchete privind potenţiale infracţiuni fiscale, anunţă Reuters.

Allen Weisselberg, mult timp un apropiat al lui Trump, a ajutat la conducerea imperiului imobiliar al acestuia în timpul mandatului prezidenţial.

Conform presei americane, Weisselberg şi Trump Organization urmează să fie puşi sub acuzare joi, în cadrul anchetei derulată de procurorul Cyrus Vance.

Într-o declaraţie, un purtător de cuvânt al Trump Organization a spus că Weisselberg „a fost folosit” de procurorul districtual din Manhattan ca pion într-o încercare de a face rău fostului preşedinte. „Aceasta nu este justiţie; aceasta este politică".

În schimb Trump nu va fi pus sub acuzare săptămâna aceasta, dar procurorii au declarat că ancheta continuă. Fostul preşedinte a negat acuzaţiile şi a spus că ancheta este o „vânătoare de vrăjitoare” motivată politic. Vance este democrat.

Ancheta investighează beneficiile primite de Weisselberg din partea companiei - apartamente, maşini, sume pentru specializare profesională - pentru care nu ar fi plătit taxele prevăzute de lege.