Thodoris Dimopoulos, country head al producătorului de medicamente Sandoz. „Investim în creşterea capacităţii de producţie, avem în vedere şi produse noi fabricate în România“. Fabrica de medicamente Sandoz din Târgu-Mureş este parte a grupului elveţian Novartis

Autor: Georgiana Mihalache 02.07.2021

♦ Fabrica de medicamente Sandoz din Târgu-Mureş este parte a grupului elveţian Novartis ♦ În peste 100 de ţări ajung produsele fabricate în România.

Elveţienii de la Novartis, unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice internaţionale, cu o fabrică şi în România – Sandoz Târgu-Mureş, au ales piaţa locală pentru creşterea capacităţii de pro­ducţie şi vor să creeze un centru de testa­re pentru medicamente care să ajungă ulte­rior în întreaga Europă.

În ultimii ani, puţine companii interna­ţionale au mai investit în capacităţi de pro­duc­ţie în România.

„Am analizat opţiunile şi am luat decizia de a investi în fabrică, una dintre compo­nentele investiţiei fiind creşterea capacităţii în liniile de producţie. Însă nu creştem nu­mai capacitatea, ci avem în vedere şi pro­du­se noi fabricate în România. O altă com­po­nen­tă a investiţiei este crearea unui cen­tru de testare, pentru a efectua studii de sta­bili­ta­te aici, în România, înainte ca produ­se­le să fie trimise pe pieţele din întreaga Euro­pă. Sun­tem în faza de planificare, dar vom trece rapid la faza de implementare“, a spus Thodoris Dimopoulos, country head al Sandoz şi country president al Novartis Group.