Producătorul de mortare Baumit România a ajuns la afaceri de 335 de milioane de lei în 2020, după o creştere de 12%

Autor: Alina-Elena Vasiliu 02.07.2021

♦ Profitul companiei a fost de 21,4 mil. lei, în urcare cu 35% faţă de anul precedent, iar numărul de angajaţi a crescut de la 220 la 264.

Producătorul de mortare, vopsele şi tencuieli Baumit, deţinut de concernul austriac Schmid Industrie Holding, şi-a majorat businessul de pe piaţa locală cu 12% în 2019, ajungând astfel la 335 mil. lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul companiei a fost de 21,4 mil. lei, în urcare cu 35% faţă de anul precedent, iar numărul de angajaţi a cres­cut la 264. Astfel, Baumit România a recrutat 44 de oameni anul trecut.

Recent, repre­zen­tanţii com­pa­niei spuneau că au im­plementat o so­luţie hi-tech cu aju­torul căreia şi-au eficien­ti­zat opera­ţiu­nile de service pen­tru o flo­tă de echipa­mente ce func­ţio­nează pe şantie­rele operate de clienţi. Practic, Baumit şi-a dorit să elimine vizitele inutile de pe şantiere. În ulti­mii trei ani, com­pa­nia a investit peste ju­mătate de million de euro în tehno­lo­gii şi echipamente.

Baumit a fost înfiinţat în anul 1988, prin fuziunea a do­uă companii austriece din domeniul materialelor de con­strucţii, după cum se arată pe site-ul companiei, unde se precizează, de asemenea, că totul a început „în 1810, cu un cuptor de var“.