Pensiunile sunt la mare căutare pentru că telemunca creşte cererea pentru rezervările din timpul săptămânii: „Ne ajută cei care vin să lucreze de la noi, ei stau cam 2-3 zile. Le amenajăm biroul“

Autor: Miruna Diaconu 02.07.2021

♦ Proprietarii de pensiuni s-au adaptat valului de turişti care vin să lucreze remote şi pun la dispoziţia celor care vin să lucreze de la unităţile de cazare diferite dispozitive pentru lucratul remote precum desktop, birouri, scaune, tastaturi.

Relaxarea măsurilor de restricţie i-a întors pe mulţi care au lucrat în ultimul an de acasă la birou, însă, în pofida acestui aspect, pensiunile primesc în conti­nua­­re cereri din par­tea celor care vor să lucreze şi din alte parte decât de acasă. Acest lucru du­ce la creşterea cererilor pentru cazare în timpul săptămânii, într-o piaţă dominată de turismul de weekend.

„Lumea lucrează de la Atra Doftana. Există în conti­nua­­re cerere şi au început să vi­­nă şi grupurile de business, dar mai stau şi câ­te­va zile în plus. Au început să vină cei în sco­puri de business, grupuri organizate, vin iniţial două zile pentru că au întâlniri, însă mai stau 1-2 zile să lucreze de aici. Cei care vin să lucreze de aici ajută pentru că avem re­zer­vări şi în tim­pul săptămânii. Nu am avut de­loc cereri pe busi­ness de peste un an, acum cererea de busi­ness este la 60% faţă de ace­eaşi perioadă din 2019“, spune Emil Mun­teanu, proprietarul Atra Doftana.