ZF Live. Elisa Rusu, CEO al Omnicredit: În perioada pandemiei am reuşit să atragem chiar şi companiile bancabile

Autor: Iulia Apostoiu 10.07.2021

„Există loc de creştere pe piaţa locală. În Polonia, ţară similară cu România, procentul de factoring din PIB ajunge şi până la 10%, în timp ce în România acest procent este de doar 4%.“

Omnicredit, un fintech care oferă soluţii de factoring şi microfinanţare online, a reuşit să atragă în timpul pandemiei şi clienţi bancabili, pe care i-a ajutat de multe ori chiar să-şi salveze afacerile, după cum a declarat Elisa Rusu, CEO-ul companiei.

„Din cauza restricţiilor pe care băncile au început să le impună în această perioadă, noi, prin flexibilitatea noastră şi prin modul nostru de lucru exclusiv online am reuşit să atragem în această perioadă chiar şi companii bancabile“, a declarat Elisa Rusu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

În momentul de faţă, Omni­credit a plasat 125 mil. lei în piaţă şi se aşteaptă ca până la sfârşitul anu­lui să ajungă la 175 mil. lei. Soldul în piaţă este de 3 mil. euro, iar costul finanţării pe va­loa­rea facturii este cuprins intre 2,5 şi 3% pe lună. Omni­cre­dit are o rată de acceptare de 70%, iar compania poate oferi finanţări maxime de 1,5 mil. lei pe client.