02 iulie 2021 – Paharul cu… visuri: Trei întrebări spinoase şi trei vinuri gustoase. Recomandările lui Cătălin PĂDURARU – VINARIUM

Autor: Catalin Paduraru 02.07.2021

 

 

1. Crama Delta Dunării, La Sapata Rosé - Băbească Neagră 2020

2. Domeniile Davidescu Rosé - Rară Neagră 2020

3. Domeniul Aristiţei, Vizionar Rosé 2019

 

1. Crama Delta Dunării, La Sapata Rosé - Băbească Neagră 2020

Blând ca şi locul de unde provine. A propos, dacă aveţi drum prin Tulcea, poate vă programaţi o vizită la această cramă “in the middle of nowhere”. Veţi întâlni un italian care iubeşte ţara noastră, tradiţia, cel puţin la fel ca românul cel mai înfocat. Căutaţi să-i priviţi mâinile. Veţi înţelege de ce - aproape pierduta - Băbească Neagră a primit medalie de la Juriul Internaţional VINARIUM.

Căpşune amestecate cu coajă de portocale! Pe scurt! Mai pe larg puteţi dezvolta cu prieteni buni la un pescuit (de când n-aţi mai fost?), la capătul unui drum de munte sau, pur si simplu, când vă este sete de “ceva care să facă plăcere”.

Pe www.vinmagazin.ro îl găsiţi aici.

2. Domeniile Davidescu Rosé - Rară Neagră 2020

O altă Băbească ...mai rară. Una elaborată, elegantă, citadină. Am deschis-o după ce am terminat de mâncat o friptură de raţă si-mi pare rău c-am făcut-o atât de târziu. Mizez pe abilitatea Dvs de a-i găsi însoţirea culinară potrivită, deşi, aşa cum am degustat-o eu într-o fierbinte după amiază din acest iulie, cred că o să vă placă si Dvs.  Rece cu nişte caju amestecat - prăjit si natur. Reţin zmeura şi grapefruitul roşu.

Pe www.king.ro îl găsiţi aici.

3. Domeniul Aristiţei, Vizionar Rosé 2019

Burgund şi Fetească Neagră. Un Argint cât un Aur la VINARIUM 2021 obţinut de oenologul Cristian Tudor.

“Bargain” pentru noi, iubitorii vinurilor de clasă. “Coacaze rşsii, merişoare, coarnă”. Contrapunct de migdale amare. Asta este, într-un fel, definiţia rosé-ului pentru zilele de vacanţă, când distracţia începe devreme !

Pe www.winemag.ro îl găsiţi aici.

Dacă vă simţiţi bine în preajma vinului, urmăriţi emisiunea „Fraţi de Viţă” de pe TVR2!

Episoadele sezoanelor I şi II, de luni până sâmbătă, de la 17:00. Bineînţeles, cu... un pahar de vin în mână!

Arhiva emisiunilor „Fraţi de Viţă” pe TVRPlus.

În curând, pe YouTube, cu subtitrare în limba engleză!