Instagram va suferi schimbări majore. Anunţul venit de la şeful reţelei sociale

Autor: Mediafax 03.07.2021

Şeful Instagram a declarat că reţeaua socială „nu mai este o aplicaţie de partajare a fotografiilor”, deoarece grupul Facebook se concentrează pe concurenţa cu TikTok şi YouTube.

„Videoclipurile înregistrează o creştere imensă pe toate platformele majore şi cred că este un lucru pe care trebuie să ne concentrăm mai mult”, a declarat Adam Mosseri, executivul Facebook responsabil de Instagram.

Renunţarea la indentitatea ce a stat la baza reţelei, care este consideră cel mai important motor de creştere a veniturilor Facebook, riscă să înstrăineze unii dintre cei peste 1 miliard de utilizatori ai Instagramului, relatează Financial Times.
Instagram va prioritiza, de asemenea, mesageria privată, comerţul electronic şi factorii de influenţă, în locul pilonului său original de prieteni care postează fotografii într-un feed, a spus Mosseri într-un videoclip postat online.

El a spus că, în cadrul cercetărilor sale interne, utilizatorii Instagram au spus că motivul „numărul unu” al utilizării aplicaţiei a fost „să se distreze”.
Companiile de social media caută din ce în ce mai mult să se repoziţioneze ca destinaţii de divertisment sau cumpărături, care pot fi mai uşor de monetizat şi mai puţin problematice în ceea ce priveşte moderarea conţinutului decât postările personale.
Între timp, multe dintre aceste fotografii personale au migrat către aplicaţii de mesagerie precum WhatsApp deţinut tot de Facebook, iMessage deţinut de Apple şi Telegram. În acelaşi timp, o nouă generaţie de aplicaţii sociale, precum Discord, Clubhouse, Poparazzi şi BeReal, atrag atenţia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro