Anunţul Ministerului Afacerilor Externe pentru cei care vor să călătorească în Bulgaria

Autor: Cosmin Pirv 02.07.2021

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat vineri că autorităţile bulgare au revizuit condiţiile de intrare în ţară, în contextul pandemiei de Covid-19. Astfel, românii vor putea intra în Bulgaria doar cu paşaportul sau cartea de identitate, fără alte documente.

Potrivit MAE, noile măsuri se aplică până la data de 31 iulie 2021.

Potrivit informaţiilor publicate de autorităţile bulgare, pe teritoriul Republicii Bulgaria se aplică sistemul de clasificare a statelor de provenienţă pe mai multe zone (verde, portocalie, roşie), în funcţie de gradul de răspândire a Covid-19 în aceste state. De asemenea, a fost instituită o categorie/zonă specială, în care a fost inclusă şi România.

„Astfel, persoanele care sosesc din România pot intra în Republica Bulgaria fără a fi obligate să prezinte alte documente, cu excepţia documentelor de călătorie (carte de identitate sau paşaport)”, a transmis MAE.

Mai multe informaţii cu privire la clasificarea statelor pe zone, respectiv condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care sosesc în Republica Bulgaria din acele state, precum şi eventuale excepţii de la aceste măsuri pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/node/51904 sau pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii din Republica Bulgaria: zapoved_r4PjG8n.pdf (government.bg).