Mesaj RO-ALERT după exploziile din Constanţa

Autor: Laura Buciu 03.07.2021

Localnicii din Constanţa au primit mesaj RO-ALERT după explozia de lângă fostul depozit de tramvaie, din interiorul unei magazii de aluminiu. Populaţia este sfătuită să nu stea la mai puţin de un kilometru de zona incendiului.

Autorităţile au transmis un mesaj RO-ALERT după cele trei explozii urmate de incendiu izbucnit la depozitul de aluminiu.

Populaţia din Constanţa este sfătuită să nu stea la mai puţin de un kilometru de zona incendiului.

În zona industrială Constanţa sunt degajări mari de fum şi noxe, astfel că oamenii sunt sfătuiţi să închidă geamurile.

La misiunea de stingere a incendiullui intervin 49 de pompieri, cu nouă autospeciale de stingere, o autospecială CNRN, două autoscări, trei ambulanţe SMURD şi 4 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

În sprijinul echipajelor de pompieri intervin şi 10 servanţi, cu două autospeciale de stingere ale serviciului privat pentru situaţii de urgenţă.

Incendiul se manifestă la o magazie, pe circa 500 de metri pătraţi, în care este depozitat carton bituminos, iar salvatorii deruleaza misiuni de protejare a celulelor, cu var, pentru a nu permite extinderea incendiului.

Trei explozii s-au auzit, sâmbătă, în zona depoului de tramvaie din Constanţa. Primele informaţii arată că este vorba de un incendiu care arde cu flacără într-o magazie de aluminiu.

Nu au fost raportate victime.