Cel mai mare business din comerţul cu energie, Getica 95, cu afaceri de 1,5 mld lei şi un profit de 81 mil. lei în 2020, a intrat oficial în zodia insolvenţei. Banca Transilvania şi City Insurance, printre creditori

Autor: Roxana Petrescu 05.07.2021

Tribunalul din Buzău a admis la începutul acestei luni cererea de intrare în insolvenţă a Getica 95, liderul comerţului cu energie, un business de 1,5 miliarde de lei deţinut de omul de afaceri Viorel Tudose.

Deschiderea procedurii de insol­venţă pentru compania care în ia­nuarie 2021 a devenit cel mai mare furnizor de energie din piaţa concu­renţială a fost cerută de Banca Tran­sil­vania şi de alte trei companii Vis Solaris, Elisolar şi Flavus In­vestiţii.

Pe lista creditorilor se află şi City Insurance, liderul pieţei asigurărilor, companie aflată la rândul ei într-o situaţie extrem de delicată. Cu sub­scrieri de peste 2 miliarde de lei în 2020, City Insurance a fost recent sancţionată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu o amendă de peste 2,9 mil. lei, în timp ce întregul management este sus­pen­dat şi sancţionat cu amenzi de 1 mil. lei pentru fiecare membru, atât al directoratului, cât şi al consiliului de supraveghere. Sancţiunile au venit după ce City Insurance nu a luat măsurile necesare pentru gestionarea deficitului de lichiditate în care se afla compania.