Premierul Florin Cîţu: Cei doi pacienţi cu arsuri de la Petromidia vor fi transferaţi în străinătate

Autor: Laura Buciu 04.07.2021

Premierul Florin Cîţu a scris, duminică, pe Facebook, că s-a interesat de starea celor două persoane care au arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia.

„Am discutat atât cu ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, cât şi cu secretarul de stat, Raed Arafat. Am solicitat să beneficieze de cea mai bună îngrijire în ţară, iar dacă transferul lor în străinătate este o soluţie mai bună, trebuie demarată procedura”, a spus Cîţu.

Acesta a mai spus că cei doi pacienţi vor fi transferaţi „cel mai probabil mâine (luni - n.r.)”.

„Mă bucur că în urma intervenţiei mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate. Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine (luni - n.r.). De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament”, a mai spus Cîţu.

Medicii Spitalului de Urgenţă Floreasca, unde sunt îngrijiţi cei doi pacienţi cu arsuri în urma exploziei de la rafinăria Petromidia, din Năvodari, şi-au dat acordul pentru transferul în străinătate. Cei doi au arsuri pe aproximativ 35% din suprafaţa corpului.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. O persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite.